Forum login
Gebruikersnaam Wachtwoord

Youtube Twitter

Ophanging

 

Hier onder vind je algemene info over de ophanging van de 1303. Heb jij echter meer en duidelijkere informatie? Of heb je misschien foto's van een 1302? Laat het me dan weten via kannietmeer.

 

Voor de Superbeetles wordt, anders dan bij de overige VW modellen, gebruik gemaakt van MacPherson ophanging aan de voorkant en IRS ophanging aan de achterkant.

 

Originele MacPherson voorwielophanging van Volkswagen kever 1303Originele MacPherson voorwielophanging van Volkswagen kever 1303Originele MacPherson voorwielophanging van Volkswagen kever 1303
Dit is de originele voorwielophanging van een 1303 cabrio van 1974 uit Amerika. Zoals je kan zien heeft een Superbeetle geen torsieas, maar een rechtopstaande veerpoot.
 
Verlaagde MacPherson voorwielophanging van Volkswagen kever 1303Verlaagde MacPherson voorwielophanging van Volkswagen kever 1303Verlaagde MacPherson voorwielophanging van Volkswagen kever 1303Verlaagde MacPherson veerpoot van Volkswagen kever 1303
Hier nogmaals de zelfde 1303 met de zelfde veerpoten, maar nu met een dikkere stabilisatorstang, een kortere veer en schijfremmen.
 
Verlaagde Remmele voorwielophanging op een Volkswagen kever 1303Verlaagde Remmele voorwielophanging op een Volkswagen kever 1303
En tenslotte de zelfde kever, maar nu met verstelbare veerpoten van Remmele. Met deze veerpoten is het mogelijk om de kever zeer ver te verlagen zoals op de 1e foto. Echter kan je alleen nog fatsoenlijk rijden als je smallere banden monteert.